Bedrijfsmassage

Bedrijfsmassage is stoelmassage op de werkplek. Het is een drukpuntenmassage van hoofd, nek, rug, schouders, heupen, armen en handen.  Men neemt plaats op een stoel die speciaal ontwikkeld is om een ontspannen en rustgevende houding  aan te kunnen nemen.

Stoelmassage is laagdrempelig omdat de massage over de kleding heen gegeven wordt. Met speciale technieken wordt de behandeling gedaan.  Er wordt een extra accent gegeven op die punten waar nodig is. Door de behandeling wordt het spanningsniveau in de spieren aanzienlijk verminderd waardoor de doorbloeding en stofwisseling toeneemt. De duur van een stoelmassage is kort, ongeveer 20 minuten.

Waarom bedrijfsmassage
Stoelmassage past in een beleid van een goed werkgeverschap. De universiteit van Maastricht heeft met onderzoek (2006) aangetoond dat bedrijfsmassage het ziekteverzuim fors terugdringt. Vooral werkgerelateerde klachten als psychische vermoeidheid, stress en lichaamelijke klachten (RSI, verhoogde spanning in nek-en schouderspieren, hoofdpijn en rugklachten) al deze klachten namen aanzienlijk af bij werknemers die op regelmatige basis stoelmassages ontvingen.

De kostenbesparing is enorm als je bedenkt dat een zieke werknemer per dag uw bedrijf ongeveer €250,- kost (arboned). Voor dit geld kan een werknemer een half jaar lang 2-wekelijks gemasseerd worden. Dit maakt bedrijfsmassage niet tot luxe maar een goede investering in uw bedrijf.

Een frequentie van 1 massage per 2 weken is voldoende voor het normale preventie onderhoud. De normale routine van een werknemer wordt nauwelijks vertraagd want iedereen gaat met nieuwe energie weer aan het werk.

Tarieven bedrijfsmassage
1 uur € 60,- (€20,- per massage) + €10,- voorrijkosten (buiten Arnhem + €0,19 per kilometer) Bedragen zijn exclusief 21% btw.